3 tips hoe je het perfecte busje uitzoekt

Geplaatst op

Ben jij op zoek naar het perfecte bestelbusje, omdat je bijvoorbeeld bestellingen wilt gaan rondbrengen? Of je eigen verhuisbedrijf wilt beginnen? Wat de reden ook mag zijn, een bestelbus is vast een goede keus! Maar hoe kies je nou welke wagen het beste bij jou en je wensen past? In deze blog helpen we je en geven we je 3 tips waar je op kunt letten.

Het formaat

Het eerste punt om over na te denken is welk formaat busje jij zoekt. Ga eens na hoe jij je dit busje voorstelt. Wat (en in welke hoeveelheden) ga je vervoeren? En over welke afstanden? Moet jouw busje bijvoorbeeld liever lang of juist hoog zijn? En is een bestelbusje op zich groot genoeg, of heb je een maatje groter nodig? Wat denk je in dat geval bijvoorbeeld van een kleine vrachtwagen? Misschien is dit wel precies wat jij nodig hebt! Dit type bus is groot, maar niet zo groot als een echte vrachtwagen. Daarom ben je nog wel flexibel met draaien en parkeren. Kijk eens online naar de mogelijkheden voor dit type vrachtwagen!

Type brandstof

Voor welk type brandstof ga jij? Kies je voor benzine, diesel of duurzaam elektrisch? Welk type brandstof het beste bij jou gebruik past hangt ervan af hoe en waarvoor jij je bus wilt gebruiken. Ga je bijvoorbeeld lange tochten rijden, of juist veel korte ritjes? En heb je tijd tussendoor (om bijvoorbeeld de elektrische batterij op te laden) of moet je meteen weer door? Elk type brandstof heeft zijn eigen kenmerken wat betreft verbruik en bijvoorbeeld literprijs. En in sommige binnensteden mogen dieselauto’s van voor een bepaald jaar niet in het centrum komen. Niet zo handig als jij dan met je oude dieselbus als verhuis-bus aankomt en niet bij het huis kunt komen… Denk van tevoren dus goed na over hoe en wat voor jouw specifieke situatie geschikt is.

Bouwjaar

We noemden net al het bouwjaar van jouw auto als puntje van aandacht omdat je in sommige binnensteden niet mag komen met oudere auto’s. Maar het bouwjaar is ook om andere redenen een puntje om aandacht aan te besteden. Heel simpel: hoe ouder het busje, hoe goedkoper het is. Dus als je met een klein budget zit kan het aantrekkelijk zijn om voor een ouder busje te kiezen. Maar houd er wel rekening mee dat oudere bussen vaak ook eerder gebreken gaan vertonen dan nieuwere modellen. Die nieuwere modellen zijn dan wel duurder in de aankoop, maar zijn vaak wat betreft onderhoud en reparaties weer goedkoper. Het is dus een kwestie van afwegen wat, gezien jouw budget, het beste bij jou past.

 

Categorie├źn:Tips