De elektrische fiets is de uitkomst

Geplaatst op

De elektrische fiets wordt steeds populairder. En dat is niet zo gek want er is een hoop voor te zeggen. Zo creëert de fiets meer ruimte voor beweging en heeft deze een betere impact op het milieu dan bijvoorbeeld de auto. In deze blog vertel ik je wat meer over de elektrische fiets en waarom je het zeker op je verlanglijstje voor je verjaardag of kerst moet zetten. Lees je mee?

De eenmalige uitgaven en onderhoud

Een elektrische fiets dames is veel goedkoper dan een auto. Zowel in de eenmalige kosten als in het onderhoud. Voor een auto tel je al snel duizenden bovenop duizenden euro’s neer en voor een goede fiets hoeft dat niet. Daarnaast ben je geen extra geld kwijt aan wegenbelasting, verzekeringen en benzine, je trapt de boel immers zelf aan. Aan een stopcontact en wat stroom heb je genoeg, binnen een mum van tijd is de batterij weer vol.

Snel van A naar B

En met die batterij rijd je ook zo van A naar B. voor veel mensen is de fiets geen optie omdat ze het te ver naar de plaats van bestemming vinden. Met een elektrische fiets is dat in heel veel gevallen geen probleem meer. Door de elektrische motor rijd je soms net zo snel als een scooter. En je trapt je niet eens het lazarus. Goed, als je echt ver moet reizen naar je werk is het geen optie maar voor de tripjes naar vrienden, de supermarkt of het winkelcentrum vaak wel!

Beter voor het milieu

Fietsen worden gemaakt van een stuk minder materiaal dan een auto. Dat is al beter voor het milieu. Maar nog beter is het dat fietsen niet rijden op fossiele brandstof. Fossiele brandstof is schadelijk voor het milieu en er zit een einde aan. We kunnen niet eeuwig olie blijven pompen want in het tempo waarin dat nu gebeurt, raakt het vroeg of laat op. Door op een elektrische fiets te rijden, help jij niet meer mee aan die markt en zo help je wel mee aan het milieu.

Goed voor je

Daarnaast is fietsen ook gewoon goed voor je. Doordat je snel op de plaats van bestemming bent, heb je het niet eens door maar toch heb je je dagelijkse portie beweging wel al gehad. Daarnaast haal je meteen een frisse neus, ook goed voor je gezondheid.

Met de elektrische fiets sla je niet één maar tien vliegen in één klap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *