Het afsluiten van een motorverzekering

Geplaatst op

Je hebt net je rijbewijs gehaald, vind het tijd voor een nieuwe of wil je juist nog een tweede aankopen, je koopt een motor! Waar de een liever droog en relaxed in de auto, kiest een ander er liever voor om op een motor te rijden. Wanneer je motor rijdt, brengt dit vele voordelen met zich mee en is het ook erg spectaculair. Je neemt een geheel andere positie in op de weg en bent veel wendbaarder op een motor. Zo kun je overal snel tussendoor rijden en kun je je motor ook op veel meer plekken parkeren als met een auto! Vele mensen kiezen er daarom voor om een motor aan te schaffen, maar zijn er wel een aantal zaken waar rekening mee gehouden zal moeten worden. In dit blog zullen we kijken naar het afsluiten van een motorverzekering. Hoe kun je je motorverzekering berekenen en wat zijn hierin de mogelijkheden?

Welke motorverzekering past bij jou?

Wanneer je een motorverzekering dient af te sluiten, zul je in eerste instantie moeten kijken naar hoe je jouw motor wilt verzekeren. Net als bij een auto of scooter zijn er verschillende pakketten te verkrijgen en zijn er ook aanvullende verzekeringen te verkrijgen.

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)

Wanneer je kiest voor enkel een WA verzekering, zul je alleen verzekerd zijn voor de schade die je aan derden toebrengt. Ook heb je recht op juridische hulp bij het verhalen van schade aan je motor op derden.

WA Beperkt Casco

Bij een WA Beperkt CAsco ben je verzekerd voor de schade aan derden, maar ben je ook verzekerd voor diefstal en schade dat niet jouw schuld is, zoals brand, joyriding of stormschade. Bovendien zijn accessoires tot €1500 verzekerd en beschik je in sommige gevallen over gratis pechhulp in Europa voor motoren jonger dan 10 jaar.

WA Volledig Casco (All Risk)

Wanneer je de motor All Risk verzekerd, ben je niet alleen verzekerd voor alles wat onder de WA Beperkt Casco valt, maar zij ook alle van buitenkomende onheilen onder deze dekking verzekerd.

Bereken en vergelijk je motorverzekering!

Je kunt tegenwoordig gemakkelijk een motorverzekering berekenen. Je dient je kenteken in te vullen, waardoor alle informatie van de motor direct beschikbaar zal zijn voor de maatschappij. Vervolgens zul je je postcode, huisnummer en geboortedatum in moeten vallen. Afhankelijk van de waarde van de motor en je woonplaats, kun je je motorverzekering berekenen en zie je direct de verschillende premies voor de verzekeringen.

Je kunt ook gemakkelijk je motorverzekering vergelijken met de verzekeringen die andere verzekeringsmaatschappijen aanbieden. Er zijn online vele platforms te vinden waar je al je eisen kunt invullen, waarna je direct te zien krijgt welke verzekering en premie het beste bij je past!

Wanneer je de motor eenmaal hebt verzekerd is het tijd om jezelf klaar te maken, om vervolgens veilige kilometers te gaan maken op je nieuwe motor. Veel plezier!