Je brommer verzekeren zonder zorgen doe je op deze manier

Geplaatst op
bromfiets verzekering afsluiten

Je brommer verzekeren is iets waar je altijd rekening mee moet houden. Iedereen die ervoor kiest om een brommer te kopen zal daarvoor dan ook een verzekering moeten afsluiten. Het gaat hierbij natuurlijk voornamelijk om de WA-verzekering. Dit type van verzekering dient te worden afgesloten door iedereen die in Nederland (of in de rest van Europa) een gemotoriseerd voertuig in het verkeer brengt. Dit betekent evenwel niet dat deze verzekering de enige optie is waarover je beschikt, integendeel. Wil jij ook graag jouw brommer laten verzekeren, maar ben je, je er niet helemaal van bewust om welke manier dat nu precies het beste kan gebeuren? Verdiep je dan even in de onderstaande informatie! 

Waarom is een brommer verzekeren verplicht? 

Vroeger was het zo dat er in Nederland en bij uitbreiding in zowat heel Europa geen verplichting bestond voor het verzekeren van een gemotoriseerd voertuig. Dat leidde niet zelden tot vervelende problemen. Het kwam in die tijd dan ook niet zelden voor dat mensen betrokken raakten bij een ongeval waarbij er geen sprake was van een tussenkomst van een verzekeraar. Het spreekt voor zich dat dit behoorlijke financiële problemen met zich mee kon brengen. Omwille van deze reden heeft de Nederlandse overheid besloten om het afsluiten van een verzekering voor gemotoriseerde voertuigen verplicht te maken. Dit geldt dus niet alleen maar voor auto’s, maar ook voor brommers, moto’s, etc. 

Hoe kan je jouw brommer verzekeren?

Een brommer verzekeren is mogelijk op verschillende manieren. De wettelijke verplichting die geldt voor brommers is dezelfde als voor andere gemotoriseerde voertuigen. Dit betekent concreet dat je alleen maar verplicht bent om een WA-verzekering af te sluiten. Voor deze verzekering geldt dat je bent gedekt tegen schade die jij zelf aanbrengt aan derden. Dit uiteraard er vanuit gaande dat jij ook echt zelf verantwoordelijk bent voor de schade. Is het de derde partij die de schade heeft veroorzaakt? Dan spreekt het voor zich dat jouw verzekering daar niet in tussen hoeft te komen. Blijkt de WA-verzekering voor jouw brommer niet voldoende te zijn en wil je graag een meer uitgebreide verzekering afsluiten? Dan is het ook altijd een optie om te kijken naar de WA+ beperkt of WA+ volledige cascoverzekering. 

Je brommer verzekeren met een WA+ beperkt cascoverzekering

Het is best mogelijk dat het je geen goed gevoel geeft dat je brommer op geen enkele manier is gedekt tegen eigen schade. Toch is vooral de verzekeringspremie van de allriskverzekering voor veel mensen een doorn in het oog. In dat geval kan je ook nog altijd kiezen voor de gulden middenweg. Het is immers ook een mogelijkheid om de zogenaamde WA+ beperkt cascoverzekering af te sluiten. Voor deze verzekering geldt dat ze in de basis beschikt over de WA-dekking, maar dan wel aangevuld met nog verschillende extra dekkingen. Zo zijn bijvoorbeeld brand- en waterschade gedekt en schade door diefstal en aanrijding met een loslopend dier. Op vlak van verzekeringspremie ligt deze verzekering eveneens in tussen de WA scooterverzekering en de allriskverzekering.

Wat zijn de voor- en nadelen van een allrisk?

Ook voor een brommer verzekeren geldt dat het mogelijk is om een beroep te doen op een allrisk verzekering. De keuze voor een dergelijke verzekering wordt in de praktijk voor brommers echter net wat minder vaak gemaakt. Dat is het gevolg van het vrij hoge prijskaartje dat aan deze verzekering is verbonden. Heel wat mensen gebruiken hun brommer niet als primair, maar als secundair voertuig. Dit betekent dat ze er eigenlijk op jaarbasis slechts een zeer beperkt aantal kilometers mee afleggen. Geldt dat ook voor jou? Dan zal je kunnen vaststellen dat het eigenlijk helemaal niet nodig is om voor jou brommer te kiezen voor een allriskverzekering. De kosten wegen dan immers niet op tegen de mogelijke baten.

Geldt voor jou net dat je wel alleen maar je brommer hebt om verdere verplaatsingen mee te doen? Maak je bovendien elke dag gebruik van je brommer om bijvoorbeeld naar je werk te gaan? Dan wordt het uiteraard een ander verhaal. Dan zou het afsluiten van de allrisk mogelijks wel de beste keuze kunnen zijn. De premie die je dan zal moeten betalen wordt gebaseerd aan de hand van je schadeverleden en aan de hand van de specificaties van je brommer. Wil je graag de verzekeringspremie voor je allrisk zo laag mogelijk houden? Dan zal je daar ook al even bij stil moeten blijven staan op het moment dat je, je brommer gaat kopen. Hoe dan ook is de allrisk natuurlijk wel altijd behoorlijk duur. 

Goedkoop je brommer verzekeren kan met deze tips 

Van zodra je een bepaalde verzekering dient af te sluiten weet je dat je daarvoor bepaalde kosten zal moeten betalen. Afhankelijk van het type brommerverzekering zal je kunnen vaststellen dat deze kosten best behoorlijk kunnen oplopen. Lang niet iedereen heeft echter zomaar de mogelijkheid om deze hoge kosten te kunnen betalen, integendeel. Dat hoeft op zich ook helemaal niet. Er bestaan namelijk ook een groot aantal verschillende mogelijkheden op de kosten voor jouw brommerverzekering te drukken. Ben jij ook benieuwd naar wat deze bespaartips nu precies zijn? Je ontdekt ze meteen hieronder! 

1.) Voer altijd een vergelijking uit

Je brommer verzekeren doe je pas op het ogenblik dat je een vergelijking hebt uitgevoerd. Het is namelijk deze vergelijking die aan jou duidelijk zal maken welke verzekeraar je het interessantste aanbod kan doen. De brommerverzekering die je op die manier kan afsluiten zal niet alleen maar over de interessantste dekkingen beschikken, maar ook over de laagste kosten. Het mag dan ook duidelijk zijn, een vergelijking uitvoeren voordat je over gaat tot het afsluiten van een bepaalde brommerverzekering is altijd een must.

2.) Stem je brommerverzekering af op je noden

Zoals eerder reeds aangegeven zal iedereen zijn of haar brommer willen verzekeren op basis van de behoefte die daarvoor bestaat. Ben jij iemand die vaak rijdt met de brommer? Dan spreekt het voor zich dat je een allrisk kan overwegen. Maak jij eerder sporadisch gebruik van je brommer en vertegenwoordigt ze eigenlijk geen hoge waarde? Dan wordt het natuurlijk een ander verhaal. In dat geval zal je immers kunnen concluderen dat wellicht de WA-verzekering voor jou de meest voor de hand liggende keuze zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *