Je eerste autoverzekering

Geplaatst op

Wanneer je je eerste autootje hebt gekocht heb je natuurlijk veel kosten die je eerst niet had. Zo moet je wegenbelasting, benzine en je autoverzekering betalen. Het zijn kosten die al snel enorm opstapelen en daarom is het ook handig om goed te kijken wat de goedkoopste autoverzekering is voor jouw situatie. In dit artikel geef ik je wat tips over je eerste autoverzekering.

WA-verzekering

De meeste beginnende rijders kopen geen dure, nieuwe auto, maar kiezen ervoor om in een simpele tweedehands wagen te gaan rijden. Dit is natuurlijk ook logisch, aangezien dit een stuk goedkoper is. Voor deze beginners is het dan ook helemaal geen noodzaak om een ingewikkelde autoverzekering te nemen. De verplichte WA-verzekering is namelijk al goed genoeg. Hiermee worden de kosten voor schade die je bij andere rijdt gedekt. Schade aan je eigen voertuig wordt helaas niet gedekt door deze verzekering.

Schadevrije jaren

Als beginnende rijder is het handig om schadevrije jaren op te bouwen. Wanneer je een klein ongelukje hebt gehad, waarbij de schade erg meevalt, dan kan je dus beter de schade niet claimen bij je verzekeraar. Door een aantal jaar geen schade te claimen zal je uiteindelijk een flinke korting krijgen op je autoverzekering, waardoor je bijna niks meer hoeft te betalen elke maand.

Een autoverzekering afsluiten

Wanneer je een autoverzekering gaat afsluiten is het handig om te gaan vergelijken. Een autoverzekering afsluiten kan namelijk bij enorm veel verschillende verzekeraars, maar door te vergelijken kan je de goedkoopste in jouw persoonlijke situatie vinden. Zo weet je zeker dat je niet te veel zal betalen voor je autoverzekering.

Categorie├źn:Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *